Bejelentés


Mozdulat Sportegyesület Sokaknak a több a jó, nekünk a jó a több.

WEBSHOP:

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Rendezők könyve-I., A szabadidős sportesemények (hatósági) ügyintézése. A szükséges engedélyek.
Szerk.: Zengő Péter
R-Contact., Bp., 2022.A hazai sportszervező képzésből rég hiányzik egy átfogó szakmai jegyzet. A megjelent munkák a sport szervezetrendszerét, a vezetési ismereteket és a marketing-menedzsment tudnivalókat összegzik. Nem tartalmazzák pl. a rendezvényekkel összefüggő szakhatósági előírásokat, pedig a sportesemények, versenyek technikai előkészítése ezek alapos ismerete nélkül elképzelhetetlen. A sportszervező kompetenciájának pedig része hozzáértő ügyintézésük.


A gyorsan változó jogi környezetben a felsőoktatásból kikerülő hallgató viszonylag kevés gyakorlattal kezd hozzá munkájához. A megszerzett tudás egyre gyorsuló ütemben avul el. Állandó, helyszínenként (közterület, létesítmény) és a sportélet területeiként (szabadidősport, élsport), valamint sportáganként változó frissítésre van szükség, sok példa bemutatására. Megnőtt az önképzés jelentősége is.


Arra törekedtünk, hogy egy szándékoltan laza szerkezetű, kevés magyarázattal, elemzéssel terhelt, instant, hasznos ismereteket közlő, kiegészítő jegyzettel segítsük a tájékozódást.


A minden életkorban űzhető és mindenki számára elérhető, s nélkülözhetetlen szabadidősport áll figyelmünk középpontjában szemben a meghatározott életszakaszhoz köthető és keveseknek hozzáférhető élsporttal. Az egyes versenysportágaknak ma már van – a sportági szakszövetségük honlapján is közzétett – versenyrendezési útmutatójuk. A szervezett szabadidős sporttevékenységekkel, sporteseményekkel kapcsolatban összefoglalóan ilyen még nem született.


Első kötetünkben inkább az alapsportágak szabadidős rendezvényei, az ezekhez szükséges hatósági engedélyek, a másodikban pedig többnyire a labdás csapat sportok küzdelmeinek lebonyolítási rendszerei szerepelnek. Reméljük, ugyanakkor, hogy az érdeklődők számára lesz „áthallás” a versenysport területével, sportágaival is.


Olvasóink figyelmét az egyes fejezetek elején érdekességekre és fontos infókra hívjuk fel („Tudta-e?”), míg a fejezetek végén hasznos forrásokat adunk. A cserélhető lapos megoldás mellett praktikus okokból döntöttünk.Cikk a Sporthírügynökségen


Cikk a Magyar Futók Portálján

Metropol


Marketing anyag 1. Marketing anyag 2.


Webshop - Adatvédelmi nyilatkozat
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!